Echipa anului 2010

Posted on 04/12/2010

0


Anul 2010 a fost un an cu fotbal din plin. Am avut zeci de campionate spectaculoase, cu jucatori  magnifici care au aratat de ce fotbalul este sportul rege. Sa nu uitam de Campionatul Mondial din Africa de Sud in care cei mai buni jucatori din lume ( minus cateva exceptii) s-au luptat pentru titlul mondial.

Un an in care Inter Milano a castigat tot ce era posibil : Campionatul, Cupa si Liga Campionilor. O echipa foarte organizata, fara mari vedete dar cu jucatori muncitori si plini de talent ( Sneijder, Milito, Cambiasso, Eto’o, Zanetti, Lucio, Maicon, Julio Cesar si nu in ultimul rand Cristi Chivu) condusa de un antrenor formidabil, Jose Mourinho.

Finalista Ligii Campionilior, Bayern Munchen a castigat aproape tot si ea, cu exceptia Ligii unde a fost invinsa in finala de Inter. O echipa ce l-a avut antrenor pe Louis van Gaal, cu jucatori de valoare, unii chiar foarte tineri si plini de talent cum ar fi: Thomas Muller, Ribery, Robben, Klose, Gomez, Schweinsteiger, Demichelis, Lahm, Van Buyten, Olic, Badstuber etc.

Am avut parte si de o surpriza in Liga Europa, acolo unde in finala sau intalnit Atletico Madrid si Fulham. Doua echipe total diferite, una dintre ele Atletico: o echipa spectaculoasa cu doi atacanti incredibili, Forlan si Aguerro si cealalta, Fulham o echipa foate organizata cu o aparare de fier si cu cativa jucatori buni pe contraatac.

Si sa nu uitam in ultimul rand si de Campionatul Mondial, unde campiona europeana si favorita la titlu, Spania, s-a impus in fata Olandei, asa zisa surpriza a turneului. Despre aceasta echipa ce sa mai zic inafara de Xavi, Villa, Iniesta, Fabregas, Puyol, Pique etc.

Poti intra pe uefa.com si poti vota echipa anului 2010 alegand dintr-o lista cu jucatorii care au facut diferenta in acest sezon.

„Surpriza” ar fi lipsa jucatorilor din campionatul Angliei , campionat care in acest an nu ne-a mai oferit nici o finalista, ba chiar semifinalista de Champion League.

Posted in: D`ale mele, Sport