Mandru ca sunt roman !?

Posted on 01/12/2010

1


Azi, 1 Decembrie, sarbatorim Ziua Nationala a României, consacrata in 1990, pentru a celebra cel mai de seama eveniment din istoria noastră naţională: Unirea cea Mare, de la 1 decembrie 1918, înfăptuită la Alba Iulia.

Din cate observ, multi dintre noi suntem mandri o singura data pe an ca suntem romani, si anume pe 1 Decembrie cand toata lumea sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei.

Chiar daca traim intr-o tara plina  de nesimtire, mitocanie și lipsa de bun simt, trebuie sa ne amintim si de cativa romani (Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Gheorghe Hagi, Constantin Brancusi,Mihai Eminescu si multi altii), care in ciuda a toate acestea au reusit sa ne dea o speranta si un motiv sa fim mandri ca suntem romani.

Romanii sunt campioni la dat din gura, dar cand e vorba sa faca ceva, demonstram ca nu suntem chiar atat de buni cum credem. Traim intr-o tara in care, legile sunt de forma, nesimtirea e in floare si  minciunile zboara de la un colt de strada la altul.

CTP: “Eu îi doresc ei, României dulci, să obţină statutul de colonie a unei ţări adevărate. Să ne guverneze alţii, iar noi, românaşii, să ne putem împlini vocaţia de băştinaşi cu talent”.

Victor Rebengiuc: “Eu sunt român şi cu asta basta. Aici s-a întâmplat să mă nasc. Nu văd de ce ar trebui să fiu aşa mândru că sunt român. N-am înţeles niciodată fanfaronada asta: «Eu sunt român. Ce grozav sunt eu!».

„Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e locuita”

 

Posted in: D`ale mele